pressrelease - Kromosom nummer nio.

Under ett års tid har författaren Beata Hansson följt två par där en person i varje relation har diagnosen Friedreichs Ataxi. Förutom att låta läsaren få en inblick in i deras vardag är bokens syfte att sprida kunskap både om sjuk-domen och hur det är att leva med en svår och sällsynt diagnos som knappast någon har hört talas om och ingen läkare kan råda bot på. Boken har getts ut med hjälp av Allmänna Arvsfonden och intäkterna från försäljning kommer gå till forskning om sjukdomen.

Det här är boken för dig som behöver annorlunda raggningstips och vill lära dig skriva verkningsfulla kärleksbrev. Och för dig som är nyfiken på vad som händer om man med en permobil tuschar in i ett djurparkshägn av glas, så att det går sönder. Eller som grubblar över vad man inte ska välja för maträtt på daten med en FA-sjuk. Det här är även läsning för dig som undrar över livslust, träningsmotivation och relationer. Och för dig som söker spännande tatueringsförslag, eller för den som bara vill läsa hur man undviker att hamna med foten i toastolen när man ska ta sig in i en husbil. Om du också vill veta något om hur det är att kämpa med kroppens muskler som sina värsta
fiender, om du vill höra hur det är att leva med en obotlig, progressiv neurologisk fiende som heter Friedreichs Ataxi, en sjukdom som sätter dig i rullstol innan du har fått ditt första jobb?
Då ska du definitivt läsa den här boken.